9.Sınıf Matematik Mantık Testi İndir PDF (1.ÜNİTE)

9.sınıf matematik 1.ünite testi mantık ile ilgili konunda oluşmaktadır. 9.sınıf 1.ünite testi pdf olarak hazırlanmıştır. 9.sınıf matematik mantık test soruları ile ilgili anlamadığınız ya da kafanızın karıştığı noktalar varsa lütfen yorum formu ile hiç çekinmeden sorun.

9.sınıf mantık test soruları pdf olarak hazırlanmıştır. Ayrıca lisetestleri.blogspot.com/9-sinif-matematik-testleri adresinden tüm 9.sınıf matematik testleri ile ilgili çalışmalara pdf ve cevap anahtarlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

lisetestleri.blogspot.com adresi içerisinde yer alan diğer matematik testlerini de çözerek bu ders ile ilgili tüm eksik bilgileriniz giderebilirsiniz. Sitemiz içerisinde aramalar yaparak diğer 9.sınıf testlerini de bulabilirsiniz.

9.sınıf matematik mantık kazanımları ise aşağıdaki gibidir:

9.1.1.1.- Önermeyi, önermenin doğruluk değerini, iki önermenin denkliğini ve önermenin değilini açıklar. 
9.1.1.2.- Bileşik önermeyi örneklerle açıklar, ‘‘ve, veya, ya da’’ bağlaçları ile kurulan bileşik önermelerin özelliklerini ve De Morgan kurallarını doğruluk tablosu kullanarak gösterir. 

9.1.1.3.- Koşullu önermeyi ve iki yönlü koşullu önermeyi açıklar. 

9.1.1.4.- Her (?) ve bazı (?) niceleyicilerini örneklerle açıklar 

9.1.1.5.- Tanım, aksiyom, teorem ve ispat kavramlarını açıklar.

Sorular Google Drive'a eklidir. İndirmede sorun yaşamamak için eğer google drive hesabınız açık olursa daha kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Testlerin cevap anahtarları en son butonda verilmiştir. Testleri eba ile öğrencilerimiz ve diğer arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

9.SINIF MATEMATİK 1.ÜNİTE TESTİ (MANTIK)

9.Sınıf Matematik 1.Ünite Testi İndir-1{alertSuccess}

9.Sınıf Matematik 1.Ünite Testi CEVAP ANAHTARI-1{alertInfo}

9.Sınıf Matematik 1.Ünite Testi İndir-2{alertSuccess}

9.Sınıf Matematik 1.Ünite Testi CEVAP ANAHTARI-2{alertInfo}

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski